Jeg læser meget, både med øjnene og ørene. Det hører sig vel også lidt med, når man er bibliotekar. 

[caption id="attachment_199" align="aligncenter" width="1024"] Foto: Esquives Photography[/caption]

 

I lidt over fire år, har jeg haft abonnement hos Audible hvor jeg betaler et beløb hver måned og så får jeg credits jeg kan købe bøger for. På de fire år, har jeg købt mig 105 bøger (wow!) og jeg kan ligeså godt tilstå, 90% af dem er fantasy/paranormal romance (det kommer vi lige tilbage til). 

Jeg bor i Randers og arbejder i Aarhus, Jeg har omkring 3 timers pendling hver dag, hvor jeg ofte hører lydbøger. Før jeg faldt i kløerne hos Audible, synes jeg lidt at lydbøger var dovent. Helt ærligt, læs dog selv din bog! Men jeg er  glad for at jeg gav det en chance, for det har virkelig været en game changer for mig. Ikke kun fordi det betyder at jeg sluger flere bøger, men også fordi Audible har gjort det muligt at få en helt masse litteratur der ikke lige var tilgængelige her i Danmark. 

Det er faktisk blevet svært for mig at læse rigtige bøger, fordi jeg så kun kan lave en ting ad gangen. Men jeg øver mig! (det kommer vi også lige tilbage til)

 


Paranormal romance


Det er min ultimative guilty pleasure og det har taget mig ret lang tid, før jeg turde indrømme det offentlig. Det er jo på ingen måde "god" litteratur og det kan godt blive lidt akavet, når jeg står på biblioteket og snakker med fru Jensen der skal bruge hjælpe til en bog og hun så spørger "Hvad læser du selv?"... "Jo ser du, jeg læser helst noget med paranormale væsner, helst hvis der snarky og gerne hvis der er romantik/erotik med..."

Jeg blev bidt (ha ha) af genren efter mit første møde med HBO serien True Blood. Fandt hurtigt ud af at serien var basseret på Charlaine Harris' bogserie "The Southern Vampire Mysteries". Efter at have slugt den serie, fandt jeg hurtigt ud af at det bugner med snarky paranormal romance på det amerikanske marked! Hvis jeg skal name droppe:

Jeaniene Frost med serien Night Huntress.
Molly Harper med serier som Nice Girl, Half Moon Hallow og Naked Werewolf.
Dakota Cassidy med serien Accidental Paranormal.
Patricia Briggs med serien Mercy Thompson.
Diana Rowland med serien White Trash Zombie.

Og den mindre snarky men stadig voldsomt gode All Souls serie af Deborah Harkness.

Det er bare for at nævne en håndfuld serier, som jeg har slugt de sidste fire år. Det begynder faktisk at blive svært for mig at finde nye serier, men heldigvis er et site som Goodreads ret behjælpeligt. 

Jeg forsøger nu at bevæge mig lidt rundt i fantasy genren og er faldet for Erika Johansens Tearling bøger.


At prøve noget nyt


Jeg forsøger at blive bedre til at læse uden for min favorit genre. Da jeg var yngre slugte jeg alt chick lit og var også dårlig til at prøve noget nyt. I dag er det så det paranormale der stjæler min opmærksomhed. 

I forbindelse med mit arbejde, er man nødt til lige at være lidt OBS på hvad der kommer af nye bøger. Jeg har indset at jeg nok er nødt til at prøve at læse nogle af dem, for der er så mange gode bøger der ude som jeg går glip af.

Derfor har jeg startet en læsekreds på mit bibliotek, hvor vi hver måned mødes og snakker om den bog vi så har læst. Det har betydet at jeg bl.a. har læst min første russer og islændinge. 

Selvom det nogle gange kan føles som pligtlæsning, er det fedt at prøve at dykke ned i genre man normalt ikke ville bide på. 

 


 

Det blev en længere svada om mine læsevaner. Hvad læser du?

Løbende vil sitet blive opdateret med anbefalinger og andre spændende sager omkring bøger -og det bliver ikke kun paranormal romance, men også andre genre, børne og ungdomsbøger og mon ikke der ikke også sniger sig nogle fagbøger ind også.

Tak fordi du læste med!

Flyt din blog til Nouw - nu kan du importere din gamle blog - Klik her

Likes

Comments