Her kommer en bog OG tv anbefaling: Big Little Lies! 

Bogen


På min liste over bøger jeg har læst i år, er bog nr. 19 "Store små løgne" af Liane Moriarty. Det er slet ikke en bog jeg normalt vil går efter, men da jeg så at den blev lavet til en serie, med et ret så fantastisk cast, tænkte jeg hva pokker og hev den med hjem fra arbejde. Det blev jeg ikke ked af! Af en eller anden grund, er jeg altid gået udenom Liane Moriarty fordi jeg tænkte det var noget værre dame-litteratur (har det præcis på samme måde med Jojo Moyes, undskyld!). Det er det til dels også, men jeg synes der var noget over "Store små løgne", som jeg var vild med. 
For det første er jeg pjattet med opbygningen af bogen. Man ved der er sket et mord, man ved bare ikke hvem der er død eller hvem der har gjort det og der er tilpas mange plottwists i historien, som gør at man faktisk ikke helt kan gætte det. 

Persongalleriet i bogen er virkelig godt. Der er nogen man holder af, nogen man kan spejle sig i, nogen man på ingen måder kan lide, nogen man er ambivalent omkring, nogen man ændre holdning til igennem bogen. Jeg er selv meget vild med de tre hovedpersoner; Madeline, Celeste og Jane. De har alle tre virkelig meget at byde på og hver deres problemer. 

På mange måder er det chick lit, der møder krimi, der møder dame-litteratur. Virkelig ikke en blanding jeg har prøvet før og jeg er virkelig glad for at jeg tog chancen med bogen. 

 

Store små løgne

Faktisk er jeg så vild med den, at jeg nu har bestilt en ny Moriarty bog på mit arbejde. Jeg kan nu glæde mig til at "Truly madly guilty" kommer hjem til mig. 

"Big little lies" kan lånes på dit lokale bibliotek. Den kan også købes her.

Serien


Indrømmet, en af grundene til jeg først tænkte hmmm da jeg så der kom en ny HBO serie, var helt klart på grund af Alexander Skarsgård. Lige siden hans rolle som Eric Northman i den anden HBO serie True Blood, har jeg haft et mindre crush på ham (undskyld Martin!). Da jeg så så at det også blev med Reese Witherspoon og Nicole Kidman, blev jeg endnu mere interesseret. 

Big little lies, hbo

Efter at have læst bogen, var jeg dog skeptisk om serien nu også kunne leve op til bogen. Det kunne den heldigvis! De havde også kun pillet en lille smule ved nogle af personerne og handlingen, hvilket jeg synes er rigtig fint. 

Jeg ved der er mange der taler om en sæson 2 og selvom jeg var virkelig vild med serien, så synes jeg faktisk det er passende, at den er afsluttet. 

Både bog og serie får de varmeste anbefalinger her fra!
Har du læst og/eller set serien?

Tak fordi du læste med!
signatur

 

 

Indlægget indeholder affiliate links.

Flyt din blog til Nouw - nu kan du importere din gamle blog - Klik her

Likes

Comments