Jeg elsker søde kartofler og jeg forstår ikke at alle ikke er vilde med disse smukke søde og bløde banditter, for de er bare så gode til så meget! 

Når vi får søde kartofler er det ofte som fritter, som ekstra pift til kartoffelmos eller som tilbehør til ceviche. Her forleden ville jeg så prøve noget nyt. 

En 2017 udgave af den kære 80'er kartoffel.
søde kartofler

 

De blev så gode, at de er nødt til at blive delt! 

Til 4 kartoffel skal du bruge


  • 4 små/medium skrubbet søde kartofler
  • 1 lille håndfuld persille, fint hakket
  • 1 lille håndfuld frisk basilikum, fint hakket
  • 1 fed hvidløg, fint hakket
  • olie til stegning
  • 1 tsk honning
  • 1 knivspids kanel
  • salt og peber
  • evt. ost

Fremgangsmåde


  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft. 
  • Varm olie på en pande ved middel varme og tilsæt alle ingredienserne på nær kartofler og ost. 
  • Imens riller du kartoflerne og skærer enderne af. Det kan godt være besværligt ikke at skære helt igennem kartoflerne, så jeg lagde to spisespide ved siden af kartoflerne, så kniven ramte dem før den gik helt igennem. 
  • Når blandingen på panden er ristet godt igennem (hvidløget må ikke tage for meget farve), tager du en ske eller pensel og smører det over kartoflerne og forsøg også forsigtigt at komme ned imellem rillerne.
  • Læg kartoflerne i et fad med folie over og bag dem i 45 til 60 minutter.
  • Efter de kom ud af ovnen dryssede jeg lidt ost over, hvilket slet ikke er nødvendigt (og som måske også ser lidt skørt ud?).

Vi fik culotte steg og salat sammen med disse kartofler. Virkelig lækkert!

Disse kartofler er nu kommet i skarp konkurrence med de fritter, som jeg plejer at lave, når vi skal have søde kartofler som tilbehør.

Håber du vil prøve disse, for de er altså virkelig lækre. Og selvom det måske lyder lidt skørt med honning og kanel, var det virkelig det der lige gav det dét ekstra. 

Tak fordi du læste med!

Flyt din blog til Nouw - nu kan du importere din gamle blog - Klik her

Likes

Comments