2017 er nu sidste år og i dag skriver vi 2018.
Et af mine mål med 2017 var at læse/lytte mindst 50 bøger og jeg nåede det næsten. 
45 værker blev det til (plus en masse billedbøger, men dem har jeg altså ikke talt med).

Jeg har genlæst nogle bøger og jeg har fundet glæden ved at læse genre jeg har glemt, at jeg holdt meget af. Jeg har også genfundet glæden ved at læse "rigtige" bøger og ikke "kun" lytte lydbøger. 

Hvis jeg skulle lave en top 5 over de bedste læseoplevelser fra sidste år, vil det se sådan her ud:

Store små løgne af Liane Moriarty


Det var virkelig en skøn læseoplevelse! Der var et rigtig godt persongalleri, spænding, drama og relaterbare emner. Et mix af krimi og chick lit, på den bedst tænkelig måde. 
Jeg bed også straks på HBOs mini-serie over bogen, som også var virkelig god. At der kommer en sæson to af serien er jeg lidt skeptisk overfor, for jeg synes virkelig den endte perfekt. Meeeen, mon ikke jeg hoppe med igen.
Hvis du vil læse mere om hvad jeg synes om bogen, kan du klikke her.

Crazy rich asians af Kevin Kwan


De tre bøger i serien er vildt gode! Sjove, skæve og virkelig ren underholdning og som kedelig dansker, der aldrig har sat sine ben i Asien var det virkelig en spændende læseoplevelse også. Der er ikke sparet på noget i romanerne. Det er en asiatisk udgave af Gossip Girl, bare med voksne mennesker. Jeg var vild med det! Jeg hørte bøgerne som lydbog via Audible og det kan anbefales. Lydia Look er virkelig den perfekte fortæller! 

The rules of magic af Alice Hoffman


Jeg faldt over Reese Witherspoons bogklub på Instagram. Et virkelig fint sted at finde læseinspiration hvis man selv er gået lidt død i det. Oktobers bog var "The rules of magic" og det var virkelig en god bog! Den havde fantasy-elementer med, som jeg jo så godt kan lide, men den var også realistisk. Den var gribende og rørende og jeg sad med en helt tom fornemmelse, da bogen var færdig -så ved man at bogen var go' ikke?

Og sådan blev det af Maren Uthaug 


En af årets første bøger var Maren Uthaugs romandebut. Jeg læste den i forbindelse med den læsekreds jeg har på arbejde. Det var et sats, at jeg tog den med. Primært fordi den var dansk og forholdsvis kort. Men det var virkelig en overraskende bog. Den var spændende, skæv, humoristisk og til tider barks. Uden tvivl den bedste danske bog jeg har læst længe. 
Senere på året fik jeg også læst hendes nyeste roman "Hvor der er fugle", som absolut også kan anbefales, den er dog noget mere grum og barsk. 
Hvis du vil læse hvad jeg ellers synes om "Og sådan blev det" kan du kigge med her.

Heart of darkness af Joseph Conrad


Det her er uden tvivl årets overraskelse. Det var også en bog jeg havde med i læsekredsen på anbefaling af en kollega. Det var en sær læseoplevelse. Hvorfor har jeg så taget den med, tænker du måske? Det var nok min mest udfordrende læseoplevelse i 2017 og derfor tænker jeg at den fortjener en plads her på listen. Jeg må tilstå, at jeg stadig ikke helt har fundet ud af hvad romanen egentlig handlede om og jeg tænker det er en bog man er nødt til at læse flere gange for at forstå. Men jeg er glad for at jeg fik den læst.

Jeg manglede fem bøger for at nå mit mål og det er jo ikke mange. Derfor har jeg tænkt mig at sætte 50 bøger som mit mål igen for 2018. Jeg har allerede en lille liste over bøger jeg gerne vil læse. I år tror jeg også at jeg vil blive bedre til at læse faglitteratur og jeg tror også der skal snige sig en biografi eller to ind i løbet af året. 

Hvis du vil se hvad det er for bøger jeg har læst, kan du hoppe her over.

Har du læst noget godt sidste år?

Tak fordi du læste med!

Blog på mobilen - Blog via mobilen - Nouw har en af markedets bedste blogging apps - Klik her

Likes

Comments